Voor de editie van 2018 stelde Rock Werchter een hoop bekende Belgische bands voor. Hieronder zaten namen zoals ‘Triggerfinger’, ‘Equal Idiots’ en ‘Arsenal’. De kans zit er dus goed in dat Rock Werchter dit voor de editie van 2019 ook zal doen. Daarom hebben wij even gezocht achter enkele kanshebbers.

De “commerciële kanshebbers”

Je kent ze wel, de artiesten die je non-stop op je radio hoort spelen. Waar de ene geen genoeg van kan krijgen en de andere er geen seconde meer wilt naar luisteren. Hier zijn onze commerciële kanshebbers.

Bazart

De band is terug en brengt op 21 september een nieuw album genaamd ‘Echo’ uit. Bazart valt elke zomer wel op een van de Belgische festivalweides te bezichtigen, de kans is dus zeer groot dat ze opnieuw op één van de podia van Rock Werchter zou staan. De liefhebbers die helemaal niet kunnen wachten, kunnen alvast een ticket proberen te bemachtigen voor 20 oktober in het Sportpaleis.

Angèle

Angèle stond vorige zomer al op Rock Werchter, maar ze brengt dit jaar de rest van haar debuutplaat uit. Natuurlijk is de kans wat kleiner dat ze er op de komende editie opnieuw zal staan. Als elke artiest er elk jaar opnieuw zou staan, wordt het ook maar wat saai natuurlijk.

Tamino

De mensen die al eens graag naar Studio Brussel luisteren kennen hem al goed. De winnaar van de nieuwe lichting 2017, brengt dit jaar ook zijn debuutplaat uit. Tamino stond in 2017 al op Werchter en aan de reviews te zien willen vele mensen hem maar al te graag terugzien.

Tourist LeMC

Hoewel enkel de releasedatum geweten is, kijken toch al een pak fans uit naar deze release. Tourist stond ook al in 2017 op Rock Werchter, alleen waren hier de critici minder zachtaardig over.

Novastar

Novastar brengt na vier jaar weer een nieuw album uit, maar natuurlijk stond hij er deze zomer ook al, dus blijft er weer diezelfde vraag; “Zal hij er twee keer achter elkaar staan?”.

Mag het eens wat harder?

Hoewel er altijd wel één paar ruigere namen staan, is het duidelijk dat er ook vele fans van Rock Werchter het graag nog wat ruiger willen hebben. Ondanks ze vaak minder bekend zijn voor het grote publiek, betekent dit zeker niet dat ze niet Rock Werchter waardig zijn en zijn ze zeker eens het beluisteren waard. Hier zijn dus de iets ruigere, minder bekende of underground bands van België.

BRUTUS

Brutus bracht in 2017 het album ‘Burst’ uit, dit album was een grote hit waarmee de driekoppige-band de harten van vele mensen konden veroveren. Nu hebben ze bevestigd dat ze bezig zijn met een nieuw album. Een releasedatum of naam is nog niet geweten, maar de fans zijn alvast benieuwd.

Psycho 44

Na een lange stilte sinds hun laatste album uit 2013, is er eindelijk weer nieuws van de band. Via sociale media hebben ze alvast laten weten dat we ons binnenkort aan iets nieuws zullen mogen verwachten.

The Sore Losers

Een vierde album zal binnenkort in de winkelrekken liggen van deze vier Limburgers. Het eerste nummer ‘Dark Ride’ van het komende album is al reeds beluisterbaar.

Psychonaut

De band bracht enkele weken terug een nieuw album uit en oversteeg hiermee de verwachtingen van vele critici. Een zeer imposant album die we graag zouden beluisteren op een festival als Werchter.

The Black Box Revelation

Tattooed Smiles wordt het nieuwe album van deze magnifieke Belgische rockband. De laatste keer dat ze op de festivalweide stonden was in 2016, een terugkeer van deze mannen zou dus zeker welkom zijn.

Fleddy Melculy

Op Pukkelpop en Graspop konden we ze al reeds bezichtigen, maar op Rock Werchter hebben we ze nog geen podiums zien vernietigen (buiten TW Classic). Na twee albums die een succes zijn geweest in de ‘metal-wereld’ wordt het toch eens tijd dat ze er zouden staan, misschien hebben we dit jaar wat meer geluk.

Raketkanon

De band bracht al eerder RKTKN #1 en RKTKN #2 uit, maar nu kregen we te horen dat RKTKN #3 in de maak is. Met zanger Pieter-Paul Devos van Kapitan Korsakov brengt Raketkanon je een gewelddadig geluid waar de ene zal op losgaan en de andere een schuilplaats zal gaan zoeken.

Natuurlijk kunnen we niet elke band hiertussen zetten, daarom vragen we aan jullie; “Welke Belgische bands zouden jullie graag zien op de volgende editie?”.

8,971 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Share This:

Categorieën: GeruchtNieuws

Jari Van Neyghem

Ishetalwerchter.nl Team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *