15-12-2016

Ja! Het is weer donderdag, dat houdt in dat er weer een #TBT is!!

Dit keer niet bespreken we niet zomaar een band, maar Guns N’ Roses. Ze zijn terug van weg geweest en de geruchtenmolen kwam al op gang in 2015. Toen werd er al volop gespeculeerd over een tour met onder andere: Axl Rose, Slash en Duff McKagan. Over de ander twee officiële Guns N’ Roses leden is verder niet veel bekend, buiten het feit dat drummer Steven Adler heeft meegespeeld in een aantal shows in 2016.

Axl Rose

Zanger Axl Rose brak dit jaar tijdens een van zijn eerste optredens een klein botje in zijn voet, waardoor hij de troon van Foo fighters zanger Dave Grohl moest lenen tijdens de optredens van AC/DC, waar hij de originele frontman van de Australische band verving. Dat is nog eens collegiaal!

Geruchten

Intussen is het bijna 2017, en de geruchtenmolen draait op volle toeren. Komt Guns N’ Roses ook naar Europa? Eerder dook er al bij een Spaanse media site een lijstje op waar Amsterdam en Werchter op stonden. Helaas  klopte een deel van die geruchten niet. Maar zoals jullie misschien mee gekregen hebben, zijn er op enkele gebouwen door heel Europa filmpjes van Guns N’ Roses verschenen.  Deze videos hebben onze vermoedens alleen maar versterkt… wij zijn heel benieuwd wat de volgende stad gaat worden!

Eindelijk goed nieuws

Maandag 5 December 2016 kwam het verlossende woord. De geruchten zijn waar, Guns ’n Roses komen naar de Benelux in 2017! 24 juni TW Classic (zuster festival van Rock Werchter) en 12 juli in Nijmegen in het Goffertpark. In 2012 was de band voor het laatst in Nederland tijdens een show in Ahoy, Rotterdam. In 2006 gaf Guns N’ Roses een concert in het Goffertpark. De laatste keer dat de band in België is verschenen  was op Graspop 2012. Tijd voor een nieuwe show, toch?!


1-12-2016

De #TBT is terug, en niet met een magere start! We beginnen met de Foo Fighters.

Wat een feest om te zien, en altijd een strak en scherp optreden.
Ze stonden er al 2 keer eerder, en daar gaan we nog een keer van genieten!

 

 

De Foo Fighters werden gevormd nadat Nirvana uiteenviel door het overlijden van Kurt Cobain. Dave Grohl bracht in 1995 onder de naam Foo fighters een gelijknamig album uit, een verzameling nummers die hij bijeen schreef in zijn Nirvana-periode. Dave speelde alle bas-, gitaar- en drumpartijen zelf in voor wat hij aanvankelijk als een demo beschouwde. Hij gebruikte de naam ‘Foo Fighters’ en niet zijn eigen naam, omdat hij niet wilde liften op de aandacht rond de dood van Kurt Cobain. Grohl had zelf verwacht dat hij de naam later wel weer zou veranderen. Naar eigen zeggen vindt hij het “the dumbest band name ever”. Foo Fighters was een veel gebruikte term voor ufo’s in de Tweede Wereldoorlog. Pas later formeerde hij een band: bassist Nate Mendel, drummer William Goldsmith (beiden ex-Sunny Day Real Estate) en gitarist Pat Smear (ex-Germ, die Nirvana van een versterkend gitaargeluid voorzag tijdens de In Utero-tournee) gaven de Foo Fighters een gezicht.


 

2,048 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *